Home

Home

left banner

LEVANDULOVÉ POLŠTÁŘE A PŘIKRÝVKY - V ČEM SPOČÍVÁ JEJICH KOUZLO?

Přidal: Gabika K. Kategorie: Přikrývky Dne: Komentář: 0

Levandulové polštáře a přikrývky - v čem spočívá jejich kouzlo?

Levandule je účinná léčivá bylinka, která pomáhá celému tělu od hlavy až k patě. Využijte tento modrofialový zázrak ve svůj prospěch. Vyzkoušejte sílu přírody a budete plní vitality.

Původ levandule

Levandule pochází z oblasti Středozemního moře, proto ji znali již staří Řekové a Římané, pro její svěží a výraznou vůni ji s oblibou přidávali do koupele. Ve středověku se zase využívala v městech na překrytí pachů z ulice a věřilo se také, že levandulový olej člověka ochrání před mořem.

levandule

Využití levandule

Kromě toho, že krásně vypadá a voní, tato fialová bylinka i léčí. V první řadě zklidňuje duši i smysly. Levandule uvolňuje napětí a stres, zmírňuje deprese a má blahodárné účinky na dýchací cesty, napomáhá ke snadnému usínání a klidnému spánku.
Levandule má bohaté využití - slouží na okrasu zahrady, je vhodná na zakládání voňavých živých plotů a jako sušená do sušených kytic a věnců. V domácnosti se sušená levandule využívá v plátěných sáčcích do skříní na provonění prádla a jako ochrana proti molům. Levanduli lze využít i v kuchyni - můžete si připravit levandulový sirup, med či levandulové koření, ale klidně s ní můžete ozvláštnit i koláče.

využití levandule v kuchyni

Levandule se dnes s oblibou využívá také v kosmetice, ať už na provonění, nebo pro své léčivé účinky. Levandulový olej je vhodný na masáže proti celulitidě, do zklidňující koupele (kdy zároveň pomáhá zlepšit kožní problémy) nebo při aromaterapii. Nakapejte pár kapek levandulového éterického oleje do difuzéru a vytvořte si útulnou atmosféru ve vaší domácnosti.
Více se o využití levandule v domácnosti dočtete na našem blogu v článku
28 unikátních účinků levandule a tajný tip navíc.

Proč jsou levandulové polštáře a přikrývky tak výjimečné?

V EMI vám nabízíme levandulové polštáře a přikrývky, které nemají na našem trhu obdoby. Levandulový polštář EMI je vhodný na příjemné usínání i jako pomoc při dýchacích potížích. Součástí výplně polštáře je sušená levandule. Levandule příznivě působí na nervovou soustavu a na celkové zklidnění organismu, díky čemuž podpoří váš dobrý a zdravý spánek. Inhalace levandule urychluje léčení dýchacích cest. Polštář z levandule pomáhá při nespavosti, nervové slabosti, stresu, nervozitě, migréně a bolestech hlavy. Levandule nejen krásně voní, ale také zklidňuje, a proto vám zaručí kvalitní a dlouhý spánek.

levandulový polštář emi

Levandulová přikrývka EMI je vyrobena z antialergických látek a svou velikostí 200 x 140 centimetrů vám bude dělat společnost po celý rok. Výplň přikrývky tvoří duté polyesterové vlákno udržující teplo a kousky sušené levandule. Levandulová přikrývka na vás bude působit zklidňujícím dojmem po celou dobu v posteli. Pomáhá při nespavosti, nervové slabosti, stresu, nervozitě, migréně a bolestech hlavy. Hřejivý materiál, se kterým si odpočinek a klidné noci užijí i alergici a lidé trpící respiračními onemocněními, poskytuje izolační a termoregulační vlastnosti. Přikrývka je vyráběna skandinávskou technologií, tedy vrstvením jemných pavučin z dutého vlákna s hustotou 200 g/m². Kvalitní polštáře a přikrývky v povlečení, které je příjemné na dotek, vám zaručí ničím nerušený spánek během celé noci.
S levandulí bude váš boj se stresem a nespavostí nadobro zažehnán. Dopřejte svému tělu relax a regeneraci, potěšte svůj nos a provoňte svou ložnici díky voňavé krásce z Provence a určitě nebudete litovat.


Upozornění! Levandule není vhodná pro lidi s nízkým krevním tlakem, pro ženy na začátku těhotenství a při epileptických onemocněních, protože výrazně snižuje krevní tlak.



Komentáře

Zanechte svůj komentář