Home

Home

left banner

JAK SPRÁVNĚ PEČOVAT O BAVLNĚNÉ POVLEČENÍ?

Přidal: Dalibor Cicman Kategorie: Povlečení Dne: Komentář: 0

Jak správně pečovat o bavlněné povlečení?

Otázka, která vám možná již vícekrát probleskla hlavou. Ale možná jste se nad tím naopak nikdy nezamýšleli, a tak jste nevědomky dělali chybu. Bavlněné povlečení vám určitě i přesto skvěle sloužilo, avšak určitě ne tak dlouhou dobu, jak by mělo. Dodržováním několika jednoduchých zásad si můžete být jisti, že i po vícenásobném praní, sušení či žehlení bude vaše bavlněné povlečení stále v té nejlepší kvalitě.

Jak prát bavlněné povlečení

Bavlněné povlečení stejně jako každé povlečení vyžaduje pravidelnou péči a údržbu. Jak často je ho potřeba prát, nelze nikomu přikazovat. Závisí to na osobních preferencích a potřebách, a dokonce se v této otázce liší i názory odborníků. Ale obecně platí, že povlečení je potřeba prát jednou za týden, případně dva týdny, při teplotě 60°C a nic se nestane, pokud ho před praním otočíme naruby pro zachování sytosti barev. Na škodu určitě nebude, pokud si přečtete pokyny od výrobce, které jsou uvedeny v podobě ošetřovacích symbolů na každém produktu.

Praní bavlněného povlečení

Jak se zbavit skvrn na bavlněném povlečení

V případě, že patříte k těm, kteří si rádi vychutnají snídani v posteli, nebo se někdy zapomínáte odlíčit, není vám cizí, že to častokrát odnese právě bavlněné povlečení. Některých skvrn se zbavíte klasickým pracím prostředkem, avšak některé je skutečně těžké vyprat. Na skvrny, se kterými si nevíte rady, je nejlepší použít oxygenové prací prostředky. Častou příčinou zašpinění je kosmetika a pleťové vody, kterých se zbavíte pomocí jádrového mýdla.

Jak se zbavit skvrn na bavlněném povlečení

Jak sušit bavlněné povlečení

Nejlepším způsobem sušení povlečení je vždy klasické sušení na čerstvém vzduchu, čímž zaručíte svěží povlečení, a pokud ho ještě dobře rozložíte, máte usnadněnou námahu se žehlením. Dalším způsobem je sušení povlečení v sušičce, přičemž předtím je potřeba prostudovat pokyny výrobce. Obecně platí, že se sušením to nesmíme přehánět, aby povlečení nezůstalo příliš pokrčené. Zároveň ho není potřeba ze sušičky vyndávat příliš vlhké, abychom předešli vzniku plísní.

Sušení bavlněného povlečení

Jak žehlit bavlněné povlečení

Bavlněné povlečení se žehlení nevyhne, dokonce žehlení zvyšuje jeho hygienu. Ani v tomto případě neplatí žádné obecné pravidlo, avšak nejlépe se bavlna žehlí při vyšších teplotách a klidně si můžete dopomoci párou.

Kde skladovat bavlněné povlečení

Bavlněné povlečení by se mělo skladovat úhledně složené na suchém a chladném místě, například ve skříni nebo zásuvce. Měli byste se vyhýbat skladování na vlhkých místech nebo v plastových obalech, které zadržují vlhkost a podporují tak růst plísní a roztočů.

Skladování bavlněného povlečení

Pevně věříme, že jsme vám tímto článkem pomohli a budete vědět, jak se starat o bavlněné povlečení tak, aby zůstalo co nejdéle jako nové. Pokud si tento proces chcete vyzkoušet od začátku, tudíž od koupě, nahlédněte do naší nabídky bavlněného povlečení. Hodně štěstí!



Komentáře

Zanechte svůj komentář