Home

Home

left banner

STAVBA SOLNÉ JESKYNĚ - DÁ SE TO I DOMA?

Přidal: Kategorie: Tipy a triky Dne: Komentář: 0

Stavba solné jeskyně - dá se to i doma?

Výjimečné účinky himalájské soli jsou známé už odpradávna. Již starověcí Římané, Řekové a Egypťané znali její cenu a považovali ji za všestranný lék. V 19. století polský lékař publikoval nejnovější zjištění o vlivu soli v solných dolech na horníky, jejichž zdravotní stav byl velmi příznivý. Horníci netrpěli dýchacími potížemi a cítili se skvěle. Postupně si sůl začali osvojovat a šířit mezi lidi, čímž mnohým pomohli. Na základě studií nakonec vznikla solná terapie, která se využívá dodnes a můžete si ji dopřát v pohodlí svého domova i vy.
Solná jeskyně představuje nejen klid a relax, ale i léčivé účinky a nezapomenutelný zážitek. Mnozí odborníci potvrdili, že domácí solná jeskyně dokáže nahradit pobyt u moře. Kvalitní himalájská sůl má totiž očistné a relaxační vlastnosti. Má blahodárné účinky na organismus a navozuje harmonii těla i mysli. Lidé, kteří žijí v harmonii, jsou charakterističtí svou vitalitou a dlouhověkostí. Přinášíme vám proto návod, jak si postavit harmonickou solnou jeskyni v pohodlí svého domova a také souhrn toho, co nesmí v kvalitní domácí jeskyni chybět.
Prioritou solné jeskyně je zajištění čistého vzduchu, který příznivě působí na celkový stav člověka. Zdravý solný vzduch okysličuje krev, čímž uvolňuje tělo a mysl. Je ideálním pomocníkem při prevenci respiračních a psychických problémů. Zároveň pomáhá zpomalit příznaky stárnutí, zvyšuje obranyschopnost a zpevňuje kosti. Byla by proto obrovská škoda, abyste tento přírodní zázrak nevyužívali.

stavba solné jeskyně

Výhody domácí solné jeskyně

  • příznivě působí na oběhovou soustavu
  • detoxikuje organismus
  • vyrovnává hladinu cukru v krvi
  • oddaluje příznaky stárnutí
  • zpevňuje kosti, čímž příznivě působí při osteoporóze
  • regeneruje tělo a mysl
  • působí na klidný spánek

Co budete potřebovat při budování domácí solné jeskyně?

  • solné cihly – počet závisí na ploše, kterou chcete obložit (jeden kus má 20x10x5cm)
  • solné kameny – mohou sloužit jako obložení, ale i jako dekorace
  • solné lampy– vhodné na tlumené osvětlení místnosti, sálají léčivé teplo
  • himalájskou sůl – lze ji použít jako pokrytí podlahy

solné cihly v ložnici

Jak začít?

Pokud máte dostatek materiálu, je na vás co a kam umístíte, podstatné však je předem si určit plán stavby. Každá solná jeskyně je originální a nezapomeňte, že jejím hlavním úkolem je pomoci.

Inspirujte se!

Při stavbě vlastní solné jeskyně materiálem rozhodně nešetřete! Čím více solných produktů na vás bude působit, tím blahodárnější účinky do sebe budete vstřebávat. Vše je ale individuální a každý by si svou solnou jeskyni měl postavit podle sebe, aby nejlépe naplnil své představy o výjimečnosti. Solné cihly můžete například zakomponovat do dřevěné konstrukce a oživit je podsvícením. Pokud ale rádi experimentujete, zkuste si v solné jeskyni vytvořit solné jezírko, které obložíte a vystelete himálajskou solí. Také můžete použít tlumené osvětlení, což dodá vaší jeskyni nový rozměr. Inspirovat se můžete v podstatě odkudkoliv. Postavte si ji podle své chuti, nebo se inspirujte našimi produkty a obrázky.

domácí solná jeskyně

TIP na závěr!

Můžete oživit i vaši koupelnu, a to jejím jednoduchým obložením solnými cihlami z himalájské soli. Nechte se hýčkat a zařiďte, aby vás sůl provázela v každodenním životě a v každé místnosti vašeho bytu. A pro dokonalý relax a umocnění zážitku si nezapomeňte při zařizování solné jeskyně opatřit pohodlný sedací vak a jemnou a hebkou deku.

My v EMI nabízíme solné produkty z himalájské soli nejvyšší kvality. Proto si s našimi produkty můžete snadno a rychle dopřát relax a odpočinek, který si zasloužíte, a to ve vlastní solné jeskyni.

himalájská sůl v domácnosti

himalájská sůl v koupelně

himalájská sůl v sauně

solné cihly v interiéru

domácí solná jeskyně

sauna se solnými cihlami

cihly z himalájské soli



Komentáře

Zanechte svůj komentář