Home

Home

left banner

PODÍVEJTE SE, PROČ JSOU BAMBUSOVÉ RUČNÍKY LUXUSEM ZA DOBROU CENU

Přidal: Kategorie: Ručníky a osušky Dne: Komentář: 0

Podívejte se, proč jsou bambusové ručníky luxusem za dobrou cenu

Bambusové ručníky se vyznačují 4x lepší savostí než bavlna, jsou antialergické a zabraňují vzniku bakterií bez použití jakýchkoliv chemických přísad. To je pouze zlomek toho, proč jsou bamboo ručníky luxusem za dobrou cenu. O jejich dalších výjimečných vlastnostech si můžete přečíst v tomto článku.

Zabraňují vzniku bakterií a plísní bez přídavných chemikálií

O bambusu se říká, že je hypoalergenní a dokáže odolávat vzniku bakterií či množení plísní bez jakýchkoliv přídavných chemických látek. Nejde o žádnou nedůvěryhodnou pověru, ale skutečnou pravdu. Bambus je nejhygieničtější tkanina, která pochází z měst a zemí nedotčených průmyslem, kde je zásah do přírody opravdu minimální. Právě díky čistotě tohoto materiálu jsou bambusové ručníky velmi vhodné pro všechny alergiky lidi náchylné na kožní onemocnění. Kromě nich ocení antibakteriální bambusové ručníky i rodiče malých miminek a dětí s citlivou pokožkou.
Určitě dobře znáte ten nepříjemný puch ručníku, který jste nedávno pověsili do koupelny. Bambusové ručníky obsahují přírodní antibakteriální látky, které zabraňují šíření bakteriím a neutralizují zápach. S ručníky z bambusu zároveň i ušetříte, protože při jejich čištění nemusíte používat aviváž, žádná bělidla a ani jiné chemické prostředky.

bambusové ručníky

Vodu absorbují 4x lépe než ručníky z bavlny

To, že je bambus mnohonásobně lepší materiál než umělé mikrovlákno, je zcela přirozené. Ale aby byly bambusové ručníky ještě praktičtější než ručníky z bavlny, tomu uvěří málokdo. Skutečnost je taková, že bambus má čtyřikrát lepší savost vody než bavlněné ručníky. Díky této vlastnosti jsou bambusové ručníky skvělou volbou do koupelny každé domácnosti. Své místo si však najdou i v sauně, kde pot téměř okamžitě vstřebávají a vy máte záruku, že vaše tělo po opuštění rozpálené sauny neprochladne.

ručníky bambusové

Propustnost bambusové tkaniny přináší další pozitivní vlastnost. Bambusové ručníky dobře schnou a po utření je lze velmi rychle znovu použít. Už nebudete muset věšet ručník na sušák hned po utření umytých rukou. Bambusový ručník uschne i na věšáku a dokonce bez toho, aby po čase začal nepříjemně zapáchat.

Bambus - organický materiál, který dlouho vydrží

Pokud patříte mezi lidi, kteří si potrpí na kvalitních přírodních výrobcích, bambusové ručníky si místo ve vaší koupelně určitě najdou. Současným trendem jsou organické produkty, které nenajdete pouze mezi potravinami, ale i doplňky do koupelny. BIO ručníky z bambusu jsou vyráběny ekologicky bez použití škodlivých pesticidů. Bambusová rostlina dokáže v průběhu jednoho dne narůst i několik centimetrů a do podobných rozměrů jako většina běžných stromů se dostane do pěti let. Jde o poměrně velmi snadno a rychle obnovitelnou surovinu, jejíž těžba je k životnímu prostředí maximálně šetrná.

bambusové ručníky

Velkou výhodou bambo ručníků jei jejich dlouhá životnost. Bambusové tkaniny jsou pevné a jejich průpletem vzniká opravdu pevný, odolný a kvalitní materiál.

Luxusní lesklý vzhled a žádné žmolky

Bamboo ručníky mají lesklý vzhled, který na pohled působí luxusně a elegantně. Bavlněné ručníky si vaši pozornost nezískají pouze vzhledem, ale především i svou měkkostí. Nemusíte se obávat, že tuto příjemnou hebkost po čase ztratí. Jemnost, jakou nenajdete v žádném jiném materiálu, si ručníky z bambusu zachovají i po vícenásobném vyprání. Stejně trvanlivé jsou i jejich zářivé nebo pastelové barvy. Další zajímavostí je, že jemné bambusové ručníky jsou natolik pevné, že se na nich nevytvářejí žádné žmolky.

ručníky

Není to tak dávno, co se objevily bambusové ručníky i na našem domácím trhu. Od té doby se těší stále větší oblibě, ale pro mnohé hospodyňky jsou stále neznámou. A přitom mají ručníky z bambusu takové vlastnosti, o kterých jiné materiály mohou opravdu jen snít. Přesvědčte se o tom na vlastní kůži a vyberte si bambusové ručníky z naší nabídky v barvách své koupelny.



Komentáře

Zanechte svůj komentář