Home

Home

left banner

JAK SI VYBRAT TĚHOTENSKÝ POLŠTÁŘ

Přidal: Kategorie: Polštáře Dne: Komentář: 0

Jak si vybrat těhotenský polštář

Pokud dokážete rozlišit jednotlivé druhy těhotenských polštářů a znáte jejich specifika, silné a slabé stránky, při výběru těhotenského polštáře máte vyhranou pouze polovinu boje. V tomto článku se dozvíte, na co si dát při koupi těhotenského polštáře největší pozor. Také si popíšeme vlastnosti, které by měl splňovat ideální těhotenský polštář, a to bez rozdílu, zda jde o rovný, celotělový nebo těhotenský polštář ve tvaru klínu. Podívejme se tedy blíže na to, na co si dát při koupi těhotenského polštáře největší pozor, nebo jak si vybrat těhotenský polštář:

jak si vyberu těhotenský polštář

1. Ujistěte se, zda má těhotenský polštář vyměnitelný potah

S rostoucím obdobím těhotenství se nemění pouze objem ženského bříška, ale také množství rozbouřených těhotenských hormonů, díky kterým prožijete i několik zpocených nocí. Pot nevsákne pouze vaše povlečení, ale i těhotenský polštář, který kvůli větším rozměrům tak snadno nevyčistíte. Mnohem jednodušší údržbu mají těhotenské polštáře se snímatelným potahem. Ty můžete vyprat společně s povlečením, takže pokud je strčíte do pračky hned ráno, už večer můžete usínat v krásně voňavém pohodlí vaší manželské postele. I v tomto případě platí, že nejjednodušší snímatelné povlečení je to se zipem. Knoflíky vás při častém vyměňování povlečení přestanou bavit, a jak to už bývá zvykem, občas se z očistné poutě z prostorů pračky už nikdy nevrátí.

2. Zjistěte, čím je těhotenský polštář vyplněn

Na výplň polštářů se používá několik druhů vycpávek, které se od sebe odlišují různými vlastnostmi. Některé materiály jsou flexibilnější a nedokážou udržet vámi vytvarovaný tvar polštáře, s jinými jsou těhotenské polštáře tužší a pohodlnější.

jak si vybrat těhotenský polštář

  • Polystyrenové kuličky jsou lehké, ale hlučné

Jsou nejčastější výplní většiny ekonomicky dostupných těhotenských polštářů. Polystyren je lehký materiál, který se jednoduše přizpůsobuje tvaru těla. Nevýhodou kuliček je, že při změně polohy na polštáři či jeho přemisťování šustí a vytvářejí menší hluk.

  • Velmi populární je lehké polyesterové vlákno

Tento materiál je rovněž lehký, ale na rozdíl od polystyrenových kuliček nevydává při pohybu na polštáři žádný zvuk. Je velmi populární výplní pro těhotenské polštáře. Pevnost a tuhost polštáře lze regulovat množstvím výplně. Čím více polyesteru, tím je těhotenský polštář tužší.

  • Mikrokuličky jsou jemné jako písek, ale mnohem lehčí

Těhotenské polštáře plněné mikrokuličkami s velikostí okolo 0,8 milimetrů jsou návykově pohodlné. Jemné kuličky připomínající písek jsou lehké a při přesouvání nevytvářejí žádný zvuk. 

  • hotenské polštáře z paměťové pěny výborně drží tvar

Polštáře pro těhotné zhotovené z paměťové pěny se přizpůsobí tvaru ženského těla, a jakmile tělo přestane vyvíjet na polštář tlak, pěna se vrátí do svého původního stavu. Těhotenské polštáře z paměťové pěny jsou pevné, tuhé a výborně drží tvar. Vzhledem k tomu, že se může působením lidského tepla pěna časem ohřívat, někteří výrobci ji začali pro zlepšení cirkulace vzduchu drtit na menší kousky.

3. Ujistěte se, zda je těhotenský polštář hypoalergenní

Hormonální změny během těhotenství mohou u žen způsobit, že jejich pokožka bude o něco citlivější na některá vlákna, než tomu bylo doposud. Nastudujte si, zda je vámi vybraný těhotenský polštář vyroben z hypoalergenních materiálů. Nechcete se přece uprostřed první noci s polštářem budit s tím, že vás všechno svědí. Antialergické těhotenské polštáře jsou samozřejmou volbou pro budoucí maminky trpící alergií či astmatem.

4. Předem zohledněte své nároky, a jak velký polštář chcete

Před koupí polštáře byste měly zvážit své nároky na jeho velikost. Do procesu rozhodování zahrňte i své partnery a velikost vaší postele. Do menší postele patří menší těhotenský polštář, do větší si můžete pořídit i některý z objemnějších modelů. Ale do menší postele se větší těhotenský polštář vejde pouze v případě, že váš partner skončí na gauči.

těhotenský polštář cena

5. Tuhé těhotenské polštáře poskytují bříšku lepší podporu

I když mohou být měkké polštáře pro některé maminky lákadlem, pevnější a tužší polštáře pro těhotné poskytují lepší podporu pro bříško. První noci s tvrdším polštářem mohou být těžké, ale nakonec si na něj velmi rychle zvyknete.

6. Mezi kritéria výběru zařaďte i své zdravotní potíže

Abyste byly s novým těhotenským polštářem opravdu spokojené, mezi kritéria výběru zařaďte i své zdravotní potíže. Je dobré si určit, zda chcete velký, malý, měkký, nebo tvrdší polštář, ale myslete zejména na funkční využití. Trápí vás po probuzení bolesti na různých částech vašeho těla? Může se stát, že některé partie během spánku ztuhnou. Nejčastěji jde o kotníky, kolena, záda, břicho, krk a ramena. V takovém případě je potřeba zjistit, zda příčinou bolesti je nedostatečná podpora matrace nebo nesprávná poloha těla během spánku. Pokud příčinou bolesti bude nevhodná matrace, poohlédněte se po těhotenském polštáři, který podporuje kromě bříška i části těla, se kterými máte problém. Pokud vás trápí bolesti kolen a dolní oblasti zad, s největší pravděpodobností budete potřebovat kvalitní obuv pro těhotné ženy.

pomoc při výběru těhotenského polštáře

Věříme, že tento průvodce vám pomůže při výběru správného těhotenského polštáře, který vám zkvalitní spánek i relax během těhotenství a pomůže vám i v následné péči o miminko. Vybírat svůj budoucí polštář pro těhotné můžete začít i na naší stránce EMI.cz, kde najdete těhotenské polštáře různých druhů, barev, tvarů a velikostí. 



Komentáře

Zanechte svůj komentář