Home

Home

left banner

JAK PEČOVAT O SEMIŠOVÝ SEDACÍ VAK?

Přidal: Dalibor Cicman Kategorie: Sedací vaky Dne: Komentář: 0

Jak pečovat o semišový sedací vak?

Pokud absolutně milujete vzhled semiše, ale vždy jste byli trochu na pozoru před koupí nábytku z tohoto luxusního materiálu, protože jste si mysleli, že by bylo složité o něj pečovat a udržovat ho v čistotě, máme pro vás dobrou zprávu. Péče o semišový sedací vak je jednodušší než si možná myslíte, takže si můžete vychutnat jeho design a pohodlí, aniž byste se museli stále strachovat o jeho opotřebení. Připravte se na to, že po dočtení našich tipů pro udržování semišových sedacích vaků si je budete moci vychutnávat jako nikdy předtím!

Prevence je vždy na prvním místě!

Ihned poté, co jste si pořídili semišový nábytek, je nejlepší věc, kterou můžete udělat pro jeho péči, prevence. Co to znamená? Totéž, jako když si koupíte semišovou obuv. Použijte ochranný impregnátor před tím, než si poprvé sednete na svůj milovaný semišový sedací vak. Trh nabízí mnoho značek impregnátoru a je pouze na vás, pro kterou se rozhodnete. Základem je postupovat podle pokynů a už za krátkou dobu (zejména pokud po vašem bytě cupitají malé ratolesti) zjistíte, že váš sedací vak zůstane skutečně odolným vůči vodě a skvrnám.

Chopte se kartáče a dejte se do boje!

Možná to zní divně, ale pokud svůj semišový nábytek přejedete alespoň jednou za čas kartáčem, bude vypadat jako nový. Kartáčování semišového nábytku skutečně pomáhá udržovat semiš svěží a v tip top stavu. Můžete na to použít klasický kartáč, speciální kartáč na semiš, nebo prostě vezmete froté čisticí hadřík.

Kartáč na semišový sedací vak

Skvrny na semiši jsou minulostí!

Pokud se i přes vaše největší úsilí nemile poštěstilo zasvětit semišový nábytek do světa skvrn nebo ho polít, nezoufejte. Hlavu vzhůru. Postačí vám na to jemný brusný papír, kterým jemně přetřete skvrnu. Několik krouživých pohybů a semiš bude stále jemný a jako nový. Pokud je skvrna maličká, můžete použít klasickou gumu na tužku. Pokud se vám na milovaný semišový sedací vak vylila voda, nechte ji volně uschnout nebo na ni přiložte suchý ručník. Důležité je ručník na skvrnu přiložit jemně a bez tlaku, aby se tekutina nedostala hlouběji. Potom skvrnu jednoduše přejeďte kartáčem na semiš. V případě těch nepříjemnějších skvrn, jako je červené víno nebo některé tipy jídel, použijte specializovaný čisticí prostředek. Před tím se nejprve na etiketě ujistěte, že je vhodný k čištění semiše.

Semišový sedací vak

 

Malá rekapitulace ke skvrnám:

  • Suché skvrny - jemně je přetřete gumou na tužku, semišovou gumou nebo jemným brusným papírem, a následně kartáčem na semiš.
  • Mokré skvrny - jemně přiložte čistý suchý ručník nebo kuchyňskými kapesníčky, když skvrna uschne, přejeďte ji kartáčem na semiš.
  • Komplikované skvrny - použijte čisticí přípravek vhodný k čištění semiše.

Nebojte se vysavače!

Drobků z jídel a večerního chroupání dobrot u televize se zbavíte klasickým způsobem, vysáváním. Použijte nástavec na čalounění, který je dodáván ke každému vysavači. Dostanete se jím do všech zákoutí, a zbavíte se tak různých nečistot a prachu v jeho štěrbinách. Pokud to budete dělat pravidelně, váš semišový sedací vak bude jako nový.

Jak pečovat o semišový sedací vak?

TIP: Na prach můžete kromě vysavače použít vlhký (POZOR! NE MORKÝ!) hadřík.
Nyní, když už víte, že si semišový sedací vak potrpí na stejnou péči jako jiný nábytek, můžete spokojeně popustit uzdu vaší fantazii a vybrat si sedací vak v barvě a velikosti, jakou jen budete chtít. Prohlédněte si naši nabídku sedacích vaků!



Komentáře

Zanechte svůj komentář