Home

Home

left banner

DAMAŠKOVÉ POVLEČENÍ JE UNIKÁT, NA KTERÝ NIKDY NEZAPOMENETE

Přidal: Kategorie: Povlečení Dne: Komentář: 0

Damaškové povlečení je unikát, na který nikdy nezapomenete

Rozhodli jste se zakoupit si nové ložní prádlo, když tu najednou v nabídce spatříte damaškové povlečení, o kterém jste nikdy předtím neslyšeli? Ve zkratce: jde o velmi kvalitní materiál ze 100% bavlny, který působí luxusně a přežije i několik generací. Zajímavé? Tak si přečtěte další fakta, pomocí kterých si odpověď na otázku, zda je damaškové povlečení vhodnou volbou pro vás, zodpovíte i bez zbytečného přesvědčování.

Co je to damašek?

Kromě toho, že je Damašek považován za nejstarší trvale osídlené místo na světě, je to i hustě tkaná tkanina pocházející z Číny. Vyrábí se z ní povlečeníubrusy a v menším zastoupení i různé druhy oblečení. Jeho název je odvozen podle hlavního města Sýrie, kde během 12. století začala rozkvétat jeho výroba, která se později dostala až do Evropy. Zároveň je damašek v oblasti ložního prádla již několik let nejoblíbenějším materiálem a jeho popularita stále roste.

damaškové povlečení

Luxus za přijatelnou cenu

Téměř každé kvalitní damaškové povlečení je vyráběno ze 100% egyptské česané bavlny. Ta je zárukou výborného vstřebávání potu a prodyšnosti zároveň. Předností tohoto povlečení je jeho příjemně hedvábná hebkost. I přes svou jemnost se damaškové povlečení pyšní vysokou odolností. Je většinou vyráběno v pastelových barvách, které spolu s provedením hedvábného lesku vdechnou kousek luxusu každé obyčejně vypadající ložnici. Jemné linie a vzory dodají vaší ložnici eleganci a její všednost zaženou do pozadí.

damašek

Jednoduchá péče zaručí vysokou trvanlivost

Péče o povlečení z damašku nevyžaduje žádné speciální úkony. V zásadě platí to, co u ostatních druhů povlečení. Bavlněné povlečení z damašku perte převrácené naruby s programem na nižší otáčky. Ideální volbou pro praní je prací prášek na barevné prádlo bez přidaného bělidla. Vhodná teplota vody, která zahubí roztoče a povlečení zároveň neuškodí, je alespoň 60°C. Po usušení v klasických pokojových podmínkách je vhodné damaškové povlečení žehlit při maximální teplotě 220°C, aby získalo svou jemnost. Ale není to nezbytné.

Majetek hodný dědictví 

Je zárukou výborné investice, protože právě díky dlouhé životnosti se damaškové povlečení mezi rodinnými příslušníky dědí z generace na generaci. To znamená, že svými vlastnostmi potěší nejen vás, ale i vaše potomky či dokonce vnoučata. Tato vlastnost je unikátem mezi povlečením, protože v "trvanlivosti" nepřekoná bavlněné povlečení z damašku žádný jiný materiál.

povlečení damašek

Damaškové povlečení nakupují pouze dva typy lidí - ti, kteří ho ještě nemají a ti, kteří po návštěvě, která byla okouzlena povlečením, byli nuceni darovat povlečení svým rodinným příslušníkům. Chcete si zkrášlit ložnici a vdechnout jí trošku luxusu, nebo pouze hledáte originální dárek, který bude přinášet radost opravdu dlouho? V tom případě se porozhlédněte po kvalitním damaškovém povlečení z nabídky našeho obchodu.



Komentáře

Zanechte svůj komentář