Home

Home

left banner

6 DŮVODŮ, PROČ SI KOUPIT HNÍZDO PRO MIMINKO

Přidal: Kategorie: Root Dne: Komentář: 0

6 DŮVODŮ, PROČ SI KOUPIT HNÍZDO PRO MIMINKO

Asi každá nastávající maminka si klade otázku: "Co všechno budu potřebovat pro komfortní péči o své miminko?", "Jak si těhotenství a období po narození dítěte usnadnit, zpříjemnit, abych to všechno zvládla?" Tyto a podobné otázky víří v hlavě snad každé maminky, a nejvíce to lze pozorovat u prvorodiček.
Prioritně by však všechny budoucí maminky měly myslet na sebe, protože základy zdravého vývinu děťátka začínají již v děloze. Dopřejte si proto odpočinek, žádný stres, vhodnou stravu a dostatek spánku, s tím vám určitě pomůže kvalitní těhotenský polštář. Ten nakonec oceníte i v následné péči o miminko, kdy ho využijete jako polštář na kojení, bezpečnostní bariéru nebo na vyplnění velkého prostoru kolem děťátka. A řekněme si otevřeně - každá těhulka, která poznala kouzlo polštáře pro těhotné, má problém vzdát se ho.
Jedněmi z nejdůležitějších a nejvyhledávanějších produktů se v posledních letech stala i hnízda pro miminka. Jsou synonymem kvalitní péče o miminko a multifunkčního využití pro rodiče. Určitě byste tedy na hnízdo do postýlky neměly zapomenout. Ale proč vlastně jsou dětská hnízda tak populární? A jsou bezpečná? V našem článku vás provedeme krátkým průvodcem světa hnízd pro děti. Přiblížíme vám, v čem jsou výjimečná, případně kde zbystřit pozornost.

jak dosáhnout nerušený spánek miminka

Snižují riziko syndromu náhlého úmrtí

Jedním z důvodů jejich popularity je i skutečnost, že lékaři a zdravotničtí pracovníci doporučují, aby miminka spala na zádech. Pokud vaše dítě spí na zádech, snižuje se tím riziko SIDS (syndrom náhlého úmrtí novorozence). V dětském hnízdě se děti umístí na záda a sníží se riziko, že se mohou převalit na bříško.

syndrom náhlého úmrtí SIDS

Poskytnou bezpečný prostor při spánku s rodiči

Hnízda do postýlky oceníte, i pokud si chcete vzít miminko k sobě do manželské postele. Zajistíte mu tak chráněný prostor a komfort, udržíte ho ve stejné poloze a snížíte riziko převrácení nebo přilehnutí miminka. Hnízda svým tvarem a materiálem navíc vytvářejí pocit bezpečí, podobný jako v děloze.

hnízdo pro děti do postýlky

Prodyšný materiál umožňuje miminku volně dýchat

Jedním z kritérií při výběru hnízda do postýlky má být prodyšnost bočních stran. Tento fakt je pro bezpečnost dítěte velmi důležitý. Je potřeba, aby se již při výrobě dbalo na boční strany hnízda. Boky totiž mají být vybaveny prodyšnou tkaninou, která umožňuje dítěti volně dýchat. Použitá matrace má být kvalitní a ne moc měkká.

Oceníte ho zejména na svých cestách - necestách

Při cestování na neznámá místa bude mít vaše miminko pocit známého prostředí i v nových a měnících se lokalitách. Multifunkční hnízda zároveň slouží i jako podložky na přebalování, takže můžete zapomenout na dlouhé hledání ideálního místa na přebalení, nebo přebalovacího pultu. Jednoduše a pohodlně je můžete položit kamkoliv. Jsou lehká, proto se nemusíte obávat vláčení těžkých břemen, beztak už chodíte jako právě ozdobený "vánoční stromeček". Dokonce dětská hnízda většinou nabízejí několik funkcí v jednom řešení, a tak je nejenže jedním tahem složíte do elegantní tašky, ale ukryjete a uložíte v nich i všechny potřebné pomůcky pro péči o miminko.

Hnízda využijete od novorozence až po batole

Ptáte se: "Jak dlouho můžete dětské hnízdo používat?" Pokud má dětské hnízdo více než jednu funkci, můžete ho používat déle. Existují různé tvary, velikosti i provedení, díky čemuž vám multifunkční hnízdo poslouží od novorozence až po batole. Praktickým příkladem z naší EMI nabídky je hnízdo MULTI 5 v 1 ibaby, které se dokonale přizpůsobí měnícím potřebám a přáním dítěte. Poslouží jako hnízdo do postýlky, podložka na přebalování, podložka pro pohodlné sezení děťátka, pomůcka při učení děťátka sedět, i bezpečnostní pás při sezení na židli.

bezpečné hnízdo pro miminko

Jednoduchá manipulace a elegantní vzhled je bonusem navíc

I praktický pomocník jako dětské hnízdo může vypadat stylově, hlavně ho ukryjete do elegantní tašky. Skvělé, že? Jedním tahem se z něj stane pohodlné útočiště pro vaše děťátko, úložný box, přebalovací podložka, podložka na sezení či šik taštička.

hnízdo pro děti a taška v jednom

Věříme, že tento náš rychlý průvodce vám usnadní rozhodování a pomůže při výběru toho správného hnízda pro vaše miminko. Dětská hnízda jsou výbornými pomocníky, kteří vám zkvalitní péči o miminko a usnadní chaotické, ale nejkrásnější období života. Vybírat vaše "hnízdečka lásky" můžete začít i na naší stránce EMI.cz, kde najdete hnízda do postýlky různých druhů, barev, tvarů a velikostí.



Komentáře

Zanechte svůj komentář