Home

Home

left banner

5 VĚCÍ, KTERÉ BY V POKOJI PRO MIMINKO NEMĚLY CHYBĚT

Přidal: Kategorie: Root Dne: Komentář: 0

5  věcí, které by v pokoji pro miminko neměly chybět

Znáte to. Těšíte se na příchod miminka, přemýšlíte o tom, jaké mu dáte jméno a zejména jak mu vybavíte pokojíček. Zde je potřeba být obzvláště precizní, protože děti jsou malé pouze jednou, proto bychom jim měli dopřát zdravý spánek, čímž jim zajistíme i zdravý vývin. 

Co by v dětském pokoji nemělo chybět:

  • těhotenský polštář
  • multifunkční hnízdo pro miminka
  • kvalitní dětská matrace
  • výbava dětské postýlky
  • sedací vak

1. Těhotenský polštář

Zdravý vývin miminka začíná již v bříšku. Proto je důležité, aby si maminka dopřála dostatek kvalitního spánku a odpočinku. Zde je ideálním pomocníkem těhotenský polštář, který má mnoho pozitiv pro maminku i děťátko.
Polštář pro těhotné je ideálním pomocníkem při pocitu tíhy během těhotenství. Je vyroben ze zdravotně nezávadných antialergických materiálů, které jsou ideální i pro citlivou pokožku miminka. Zároveň odstraňuje tlak na namáhanou páteř maminky a poskytuje podporu pro těhotenské bříško.

Díky jeho univerzálnosti ho maminka využije i při péči o miminko jako hnízdo či kojící polštář.

2. Multifunkční hnízdo

Neocenitelný maminčin pomocník, a to díky své praktičnosti, je určitě multifunkční hnízdo do postýlky. Miminko se v něm bude cítit jako v bavlnce, důkazem čehož je použití zdravotně neškodných, certifikovaných a na dotek příjemných materiálů. Je důležité, aby kvalitní hnízdo bylo zhotoveno z prodyšných materiálů. Dokonce je prokázáno, že hnízda zabraňují syndromu náhlého úmrtí novorozenců. Slouží i jako prevence proti ploché hlavičce dítěte. Víceúčelové hnízdo je ideální i jako přebalovací podložka. Maminka ocení i jeho použití jako přenosná taška na dětské potřeby - lahve, dudlík, plenky.

hnizdo_pro_miminko

3. Dětská matrace

Kvalitní matrace pro děti by měla být vyrobena tak, aby byla prospěšná pro zdravý vývin, a to tím, že bude tvrdší. Tvrdá matrace zajistí správnou polohu páteře, a tak předchází možným následujícím zakřivením během vývinu. Ideální jsou matrace z PUR pěny, která je pro zdravý vývin dětí klíčová.

Povlak matrace pro děti by měl disponovat zipem, aby se v případě potřeby mohl prát a zůstat vždy hygienicky čistý. Podstatné u dětských matrací je dbát i na rozměr. Je potřeba vybrat matraci přesně podle rozměrů dětské postýlky, aby nevznikl volný prostor mezi rámem postýlky a matrací, což může způsobit zranění miminka.

Náš EMI tip: Dětská matrace Natálka

4. Kvalitní výbava dětské postýlky

Při zařizování dětského pokoje nezapomeňte na nejdůležitější část, a to postýlku. Ta by měla obsahovat příslušenství zajišťující miminku zdravý a komfortní spánek.

Dětské bavlněné povlečení

Podstatou kvalitního dětského povlečení je prodyšnost. Polyester, jako součást složení dětského povlečení, tomu brání. Proto vsaďte na 100% bavlnu. Dobře se snáší s dětskou pokožkou, která je náchylná i na to nejjemnější podráždění. Stejně tak je důležité dbát na kvalitu a stálost barev.
Polyesterové povlečení zabraňuje pokožce dýchat, čímž dochází k ucpávání pórů a nadměrnému pocení, zejména v teplých měsících. Zároveň polyester ubírá na kvalitě barev, dochází nejen k jejich blednutí, ale i pronikání přes pokožku až do krevního oběhu, což je zdraví škodlivé. Proto pokud vybíráte nové dětské povlečení, určitě vsaďte na 100% bavlnu.

detske_povleceni

Dětské nepromokavé prostěradlo

Kouzlo kvalitního nepromokavého prostěradla tkví ve dvou nepropustných vrstvách, kterými je prostěradlo obohaceno, ale zároveň tím nebrání volné cirkulaci vzduchu, což se řadí k další z jeho jedinečných vlastností. Zabraňuje protečení, což je důležité zvláště u dětí. Díky tomuto prostěradlu bude jejich pokožka v suchu, matrace bude čistá a svěží, čímž se vyvarujete plísni a množení mikrobů.

Jersey prostěradlo

Prodyšné prostěradlo je vyrobeno z kvalitního přírodního materiálu a je ideální pro děti. Nejenže je trvanlivé a odolné vůči poškození, ale je zároveň lehké a jemné. Po obvodu má všitou gumičku, která pevně lemuje matraci. Prostěradlo tak i během spánku pevně drží a neposouvá se.

Polštář a přikrývka do postýlky

Naše EMI polštáře a přikrývky pro děti jsou vyrobeny tak, aby byly něžné k citlivé dětské pokožce. Zároveň jsou všechny naše produkty antialergické, což si pochvaluje opravdu každý.

Polštář je vyroben z kvalitních materiálů, které garantují trvanlivost, tvarovou stálost a dlouhou životnost produktu.

Přikrývka pro děti má výjimečnou vlastnost a tou je materiál, který se vyznačuje odolností vůči bakteriím. Zároveň je prodyšná, díky čemuž se vaše dítě nebude budit kvůli výkyvům teplot, takže nebude během spánku vystaveno žádnému riziku.

5. Sedací vak

Velmi praktický společník nejen do rodiny. Vak na sezení využije stejně maminka i děťátko. Během těhotenství si na něm odpočine maminka, podepře si bříško nebo uvolní oteklé nohy. Později ho určitě ocení i při kojení. Díky jeho praktičnosti ho v budoucnu využijí i děti, a to například k pohodlnému prohlížení pohádek nebo na hraní. Jelikož nemá hrany, je ideální náhradou klasických židlí. Dokonce se přizpůsobí každému tvaru těla, čímž nabízí zdravé sezení.


detsky_vak

Pro každého je zdraví jeho miminka to nejvzácnější. Proto zajistěte vašim ratolestem kvalitní a ověřené produkty. Váš výběr může začít již v naší nabídce, kde najdete vše potřebné.



Komentáře

Zanechte svůj komentář