Home

Home

left banner

OŽIVUJEME SEDACÍ VAK ANEB JAK NAVRÁTIT ŽIVOT SEDACÍMU VAKU

Přidal: Dalibor Cicman Kategorie: Sedací vaky Dne: Komentář: 0

Oživujeme sedací vak aneb jak navrátit život sedacímu vaku

V případě, že jste se rozhodli pořídit si sedací vak, což jste udělali velmi dobře, měli byste si uvědomit, jak je podstatný potahový materiál vaku. Není podstatný pouze proto, že je jeho úkolem dobře vypadat a hodit se do vašeho interiéru, ale také musí držet pohromadě jeho obsah - kuličková výplň.
Na to, aby sedací vak nejenže vypadal jako nový i po dlouhá léta, ale také plnil svůj účel a funkci, je potřeba věnovat mu jednou za čas trochu času. Tou trochou času myslíme skutečně trochu času, tedy pár minut. A tím ,,jednou za čas“ může být přesně tolik, kolik bude vyhovovat vám, ale ideální by bylo jednou za 4 měsíce až půl roku. Tím se vyvarujete skvrnám, různým nečistotám a zašpinění sedacího vaku. V tomto článku se tedy dozvíte, jak udržovat a vyčistit sedací vak v závislosti na typu potahového materiálu.

Sedací vak z bavlny

Právě tento typ materiálu patří k těm, které lze nejjednodušeji vyčistit. Většina bavlněných potahů je snímatelná, a proto ho můžete směle hodit do pračky a zbavíte se tak nečistot, skvrn a prachu. Pokud však sedací vak z bavlny obsahuje menší skvrnu, můžete ji místo klasického praní vydrhnout jemným kartáčkem a tekutým pracím prostředkem. Pak stačí skvrnu otřít vlhkým hadříkem a nechat uschnout volně na slunci.

sedací vak z bavlny

Nylonový sedací vak

Nylonový sedací vak, stejně jako většina vaků, obsahuje snímatelný potah na zip. Tento potah můžete namočit do mýdlové vody na půl hodiny, a v případě skvrn použít kartáček, pomocí kterého se jich zbavíte jedna radost. Skutečně minimální úsilí a nylonový sedací vak je jako nový.

nylonový sedací vak

Kožešinový sedací vak

Kožešina vám ihned padne do oka a je také stejně pohodlná jako vypadá. Nicméně, je to přesně ten typ materiálu, který sbírá a hromadí všechen prach, nečistoty a všechny možné drobky. Kožešinový sedací vak doporučujeme čistit minimálně jednou nebo dvakrát za týden. Ideální způsob je použít ruční vysavač, ale v případě, že se vám na něj vylila tekutina, zkuste teplou vodu nebo tekutý prací prostředek na hadříku. POZOR! Vodu ani žádnou jinou tekutinu z vaku nezkoušejte vysušit, místo toho ji jednoduše nechte volně uschnout, a tím prodloužíte životnost sedacího vaku z kožešiny.

kožešinový sedací pytel

Vinylový sedací vak

Vinyl nelze prát v pračce a je velmi citlivý na poškrábání. Proto je nutné čistit ho jiným procesem, nejlépe použitím měkkého tamponku, tekutého pracího prostředku a teplé vody. Nic víc, nic míň. Nicméně, nepoužívejte žádný jiný prací prostředek, pokud není vysloveně určen k čištění vinylu, abyste se vyhnuli flekům a odbarvení vaku.

vinylový sedací vak

Semišový sedací vak

Semišový sedací vak bude potřebovat trochu více péče, ale žádné obavy. Hadřík namočený v mýdlové vodě a je po problému. Také je jedním z řešení kartáč na čištění semiše, který má jemné štětiny a zachrání vás v každé situaci. 

semišový sedací pytel

Kožený sedací vak

Hotová lahůdka v čištění je kožený sedací vak, o který se není potřeba téměř vůbec starat. Všechny nečistoty, skvrny, ale také prach odstraníte suchým hadříkem. Na leštění vaku můžete použít přípravky, které jsou určeny na leštění kůže, a ty zabrání popraskání a roztržení vaku z důvodu dehydratace.

kožený sedací vak

Sedací vak z ekokůže

Podobně jako u kůže, stačí vám hadřík, ovšem zde můžete již použít teplou mýdlovou voduPOZOR! Ne tolik vody, aby stékala po sedacím vaku, ale pouze tolik, abyste se mohli skvrn nebo prachu zbavit. Potom sedací vak otřete do sucha a hurá, vzhůru do relaxu.

sedací vak z ekokůže

Nyní už víte, že péče o sedací vaky vůbec nemusí být tak komplikovaná, jak se na začátku může zdát. Většinou vám postačí jednou za půl roku vzít vlhký hadřík a přetřít s ním sedací vak. Nic víc, nic míň. Pokud vás sedací vaky zaujaly, prohlédněte si naši nabídku sedacích vaků EMI.



Komentáře

Zanechte svůj komentář