Home

Home

left banner

JAK PEČOVAT O NYLONOVÝ SEDACÍ VAK?

Přidal: Dalibor Cicman Kategorie: Sedací vaky Dne: Komentář: 0

Jak pečovat o nylonový sedací vak?

Nylon zahlédl světlo světa v roce 1930 a nejprve působil pouze jako alternativa k hedvábí. Měl na to všechny potřebné vlastnosti, ale vynikal i lehkostí, pevností a odolností. Z toho důvodu se začal používat na výrobu různých předmětů, oblečení a punčoch, koberců, ložního prádla a později i sedacích vaků.

Nylon je populárním materiálem nejen díky svým vlastnostem, ale také proto, že nevyžaduje komplikovanou péči. Právě naopak. Příkladem je nylonový sedací vak, který má jednoduchou údržbu a péči. I když se o něm dá říci, že je skutečně trvanlivý, protože vydrží opravdu dlouho, existují správné a nesprávné způsoby, jak se o něj starat. My si samozřejmě řekneme pouze o těch správných, abychom vás nepletli.

nylonový sedací vak

První pomoc: Nylonový sedací vak a skvrna? Pomůže zubní kartáček!

Pokud se vám podařilo nějakým nemilým způsobem zašpinit nylonový sedací vak, nemějte žádné obavy. Hlavu nahoru a zubní kartáček do ruky! Nylonové potahy se velmi dobře a snadno čistí měkkým kartáčkem, jakým je například zubní kartáček a jemným čisticím prostředkem. Kartáček nejprve namočte do mýdlové vody a následně krouživými pohyby odstraňte zbytky nečistot. Snažte se to nepřehánět s vlhkostí, ale použijte tolik vody, kolik je potřeba k tomu, aby se špína uvolnila. Zasaženou oblast otřete čistým suchým hadříkem a nechte volně uschnout. V případě zvláště odolných skvrn použijte na nylonový sedací vak přípravky a čističe určené k čištění textilií v automobilech.

zubní kartáček

Druhá pomoc: Pereme nylonové sedací vaky!

Většina sedacích vaků obsahuje potah na zip, a jinak to není ani u nylonových vaků. Tento potahový zip je určen pro sundání potahu a jeho následné praní. Nylon můžete prát ručně ve vodě, bez použití pračky. Potah sedacího vaku nechte namočený ve vodě s čisticím prostředkem asi půl hodiny. Pokud se vám do té doby nepodařilo skvrny zbavit, použijte zase měkký kartáček. Namáčení zajistí, že se skvrny zbavíte snadno a bez velkého vynaloženého úsilí. Následně nechte potah uschnout volně na vzduchu.   

Nylonový potah můžete klidně hodit i do pračky, ale nesmíte zapomínat na to, že nylon je citlivý na vysoké teploty, a proto je nutné prát ho ve studené vodě, tj. při nižších teplotách a s klasickým pracím prostředkem.

Další tipy:

  • Doporučujeme prát nylon odděleně od jiných druhů materiálu.
  • Na praní použijte klasický univerzální prací prostředek.
  • Bělidlo používejte bezchlorové.
  • Pokud chcete nylon sušit v sušičce, nastavte ji na nejnižší možné nastavení a vysušené položky z ní odstraňte okamžitě.
  • V případě potřeby žehlete nylon naruby při použití nejnižší teploty. 

jak pečovat o nylonový sedací vak

Jak jste si mohli všimnout, nylonový sedací vak skutečně nevyžaduje žádné speciální zacházení při údržbě. Pozor si je potřeba dát pouze na teplotu. Samozřejmě, pokud si nejste jisti jakýmikoliv čísly, každý produkt obsahuje štítek s pracími symboly od výrobce. Ty vám jednoznačně a přesně určí, jak o daný produkt pečovat, prát ho, žehlit nebo sušit. Pevně věříme, že jsme vám pomohli, a opravdu ukázali, že nylonový sedací vak není žádnou tíhou pro domácnost a na základě toho jste se rozhodli, že si jeden opatříte. Prohlédněte si naši nabídku sedacích vaků.



Komentáře

Zanechte svůj komentář