Home

Home

left banner

HIMALÁJSKÁ SŮL - JAKÉ MÁ ÚČINKY A CO BYSTE O NÍ MĚLI VĚDĚT

Přidal: Kategorie: Tipy a triky Dne: Komentář: 0

Himalájská sůl - jaké má účinky a co byste o ní měli vědět

Himalájská sůl se označuje také jako "sůl života", a to díky svým léčivým a očišťujícím účinkům. Výjimečnost himalájské soli tkví ve vysokém obsahu chloridu sodného (90%), čímž má blahodárné účinky na lidský organismus. Je vhodná zejména pro astmatiky, ale příznivě působí i při nachlazení, stresu, nespavosti a kožních problémech. Lze ji použít i při detoxu - formou koupele. Kvalitní himalájská sůl však dokáže ještě mnohem více...

himalájská sůl a její účinky

Základní rozdíl mezi kuchyňskou a himálajskou solí 

  • Kuchyňská sůl (NaCl) představuje čistý chlorid sodný. Pokud tělo přijímá chlorid sodný, bere ho jako něco nebezpečného, a proto se ho snaží co nejdříve vyloučit. Bohužel, tento proces je velmi namáhavý, a tak se sůl zbytečně ukládá v těle. Tento jev může zapříčinit pokles energiezadržování vody a následné zvýšení krevního tlaku.
  • Naopak himalájská sůl tělo nijak nezatěžuje a obsahuje až přes 80 zdraví prospěšných látek jako hořčík, vápník, fosfor a jiné. Dokonce má opačné účinky než kuchyňská sůl, protože tělu energii přidává a celkově tím příznivě působí na nervový systém, což se spojuje s klidným spánkem, eliminací křečí či lepší koncentrací soustředěností. Dokonce příznivě působí i na epileptiky.

Zázrak z přírody, který:

  • příznivě působí na oběhovou soustavu
  • detoxikuje organismus
  • neocenitelná při diabetes (vyrovnává hladinu cukru v krvi)
  • oddaluje příznaky stárnutí
  • zvyšuje libido
  • upravuje metabolismus
  • zpevňuje kosti
  • má močopudné účinky, čímž přispívá ke zdraví močových cest, ale zároveň tělo hydratuje
  • příznivě působí na nervovou soustavu
  • napomáhá imunitě, což se odrazí na zdravotním stavu alergiků a astmatiků
  • vhodná při problematické pleti jako peeling

vliv himalájské soli na zdraví

Bonus: Himalájskou sůl využijete od péče o tělo přes léčení různých onemocnění až po přípravu oblíbených jídel ve své kuchyni. Sůl je známá i tím, že zabraňuje rozmnožování bakterií, a proto někteří příznivci používají solný roztok dokonce jako náhradu deodorantu.

Záleží na barvě?

Ptáte se, jaký rozdíl je mezi růžovou a bílou himálajskou solí? Za změnu barevné sytosti může její slanost. Růžová sůl má nejmenší obsah slanosti, proto platí, že v případě solení jídla je potřeba s bílou šetřit. Obávat se ale nemusíte, barevnost soli nemá žádný vliv na její účinky.

Očista těla v pohodlí svého domova

Očistnou kúrou za pomoci himalájské soli si nepročistíte pouze tělo, ale i smysly. V koupelně se uvolněte, zapněte si relaxační hudbu, zapalte svíčky nebo solné lampy, zhasněte světlo. Do příjemně teplé vody přidejte malé množství levandulové, růžové nebo bílé himalájské soli, posaďte se, a zhruba půl hodiny si vychutnávejte očistnou koupel.

Po koupeli se nedoporučuje oplachovat vodou, jelikož sůl pak nebude tolik působit. Je vhodné osušit se pouze jemným přikládáním bavlněného nebo bambusového ručníku, zabalit se do hebké a hřejivé deky a alespoň hodinu odpočívat. Tuto kúru se doporučuje opakovat nejlépe 2-3x týdně, což se vyrovná 3-denní detoxikační kúře.

růžová himalájská sůl do koupele

TIP na závěr!

Při problematické pleti doporučujeme smíchat 2 čajové lžičky himalájské soli s 250 ml kokosového oleje. Tuto směs jemně naneseme na obličej a krouživými pohyby vmasírujeme pod jemným tlakem, což zapříčiní, že se póry vyčistí do hloubky a taktéž se zbavíme odumřelé kůže. Dobře opláchneme. Kokosový olej dodá pleti potřebnou hydrataci, ale nemastí! Pleť po této kúře zůstane hladká, čistá a svěží. Kokosový olej se vyznačuje omlazujícími účinky. Hydratovaná pleť má ostatně nejmenší sklony k tvorbě vrásek!     

Dopřejte si zdraví z přírody, nakopněte svou imunitu, očistěte si tělo i mysl, relaxujte a načerpejte nové síly v pohodlí svého domova jednoduše, rychle a za málo penězHimalájská sůl je na to jako stvořená!



Komentáře

Zanechte svůj komentář