Home

Home

left banner

PROČ BUDETE DAMAŠKOVÉ POVLEČENÍ MILOVAT?

Přidal: Dalibor Cicman Kategorie: Povlečení Dne: Komentář: 0

Proč budete damaškové povlečení milovat?

,,Život je příliš krátký na to, abychom spali na povlečení s malým počtem vláken.“ Leah Stussy

Snad není potřeba nikomu připomínat, jak je důležité ložní prádlo a povlečení, se kterým přichází do styku naše pokožka každou noc. Při každé koupi ložního prádla je potřeba dbát na výběr a všímáme si hlavně toho, jak je povlečení měkké, zda je příjemné na dotek, a zda nám v něm nebude chladno nebo naopak příliš teplo. Dnes již existuje mnoho materiálů, ze kterých se povlečení vyrábí, jako klasická bavlna, hedvábí, satén nebo v současné době nejvíce milovaný damašek.

Co je damašek a kde se vzal?

Damašek je elegantní a luxusní materiál, který označuje jednobarevnou tkaninu se vzory různých tvarů a velikostí, přičemž vzory jsou silnější na okrajích a kontrastují s hladkým podkladem. Rozdíl mezi damaškema jinými vzorovanými tkaninami je právě v tom, že jsou tyto vzory jakoby všité přímo do látky.

Damašek nese název po syrském městě Damašek, kde ve 12. století došlo ke značnému rozkvětu jeho výroby, a které bylo vždy známé nejkvalitnějšími tkaninami. Jeho historie se však datuje již několik staletí předtím, a původně se vyráběl v Indii, Číně a Persii. Kdysi se na jeho výrobu používaly hedvábné nebo lněné příze, později i syntetická vlákna, díky kterým získal pevnost, lesk a menší srážlivost.

damašek

Proč budete damaškové povlečení milovat?

Damaškové povlečení je vyrobeno ze 100% hustě tkané bavlny, díky čemuž je měkké, příjemné na dotek, má dlouhou životnost, mechanickou pevnost, elasticitu a minimální srážlivost. A to není všechno! Má vysoký lesk a dlouhodobý stupeň bělosti či barevnosti.

damaškové povlečení

Oblibě se netěší pouze kvůli množství pozitivních vlastností, kterých má skutečně dost, ale také kvůli svému příjemnému, zářivému a luxusnímu vzhledu. I když je damaškové povlečení považováno za luxusní materiál, který ohromí i největší profesionály z oblasti ložního prádla, je cenově dostupným řešením.

Navíc se velmi jednoduše udržuje a nevyžaduje žádnou speciální péči. Úkony, jakými jsou praní, žehlení, sušení, ale i převlékání damaškového povlečení, jsou skutečně jednoduché. Kromě toho damaškové povlečení neztrácí na barevnosti častým praním a udržuje si svůj lesk a optický efekt, který je dosažen speciální technologií a konečnou povrchovou úpravou.

bílé damaškové povlečení

Jak správně pečovat o nádherné damaškové povlečení?

Jak bylo výše zmíněno, damaškové povlečení nevyžaduje speciální péči a dodržováním několika jednoduchých tipů vydrží damaškové prádlo mnoho generací, a tak se z něj může stát nádherné dědictví pro vaše děti.

ošetřovací symboly

  • Damaškové povlečení perte naruby jednou za jeden nebo dva týdny při maximální teplotě 95°C.
  • Nedoporučujeme ho bělit ani chemicky čistit.
  • Žehlete ho při teplotě maximálně 220°C
  • Sušit ho můžete v sušičce při normální teplotě sušení.
  • Skvrny, se kterými si nevíte rady na damaškovém povlečení, odstraníte pomocí oxygenových pracích prostředků
  • Úhledně složené ho skladujte na suchém a chladném místě.
  • V případě jakýchkoliv pochybností si přečtěte pokyny uvedené v podobě ošetřovacích symbolů.

Po přečtení tohoto článku nepochybujeme o tom, že už víte, proč je damaškové povlečení v dnešní době tak oblíbené, a dovolíme si tvrdit, že bude oblíbené i nadále. Jeho vlastnosti, vzhled, elegance a nekomplikovaná péče si vás rychle získají a už po první noci v měkoučkém damaškovém povlečení budete vědět, proč ho všichni tak milují. V případě, že jste po něm zatoužili, prohlédněte si naši nabídku damaškového povlečení hned v několika barvách.



Komentáře

Zanechte svůj komentář