Merino deka JULIET 140x200 cm EMI

2 123 Kč včetně DPH

Hebká a jemná Merino přikrývka s károvaným vzorem vám přináší dokonalý pocit pohodlí v zimě i v létě. Má jedinečné termoregulační vlastnosti a působí blahodárně na lidský organismus. Spojuje v sobě unikátní účinky, které by měl na vlastní kůži okusit každý. Je antibakteriální a vhodná i pro alergiky a lidi s citlivou pokožkou. Výborně absorbuje přebytečnou vlhkost a vy se tak pod ní nezpotíte.

Množství

Tento produkt si prohlíží 39 lidí
 

Doprava zdarma při nákupu nad 1500 Kč

 

Jednoduché vrácení zboží

Unikátní Merino deka s jedinečnými termoregulačními vlastnostmi pro dokonalý spánek

Hebká a na dotek příjemná Merino vlna má skvělé blahodárné vlastnosti a vynikající relaxační účinky na lidský organismus. Je ideální volbou nejen pro lidi, kterým je stále zima, ale i pro všechny alergiky a milovníky domácí pohody. Množství pozitivních vlastností z ní činí jedničku mezi přikrývkami.
Zachumlejte si do deky studené nohy a hned pocítíte blahodárné teplo, které vás prohřeje a uvolní.
Luxusní deka z ovčí vlny EMI má skvělé termoregulační vlastnosti, díky kterým reguluje a vyrovnává teplotní rozdíly těla a prostředí. Její další jedinečnou vlastností je i dokonalá absorpce vlhkosti. Dokáže absorbovat až o 35% více vody než je její vlastní hmotnost. Nadměrnou vlhkost následně odpařuje do ovzduší. Díky tomu budete pociťovat pouze dokonalé sucho, teplo, komfort a nezpotíte se. Dokonce to platí i naopak. Pokud teplota místnosti stoupne, nastává aktivní termoregulace, kdy vlna přestane teplo vyrábět. Merino deka je proto ideální 
přikrývka pro celoroční použití. V zimě vás zahřeje a v létě vás ochladí.

ovci_vlna

Materiál na výrobu Merino přikrývky se získává střihem mladých australských ovcí v období, kdy je vlna nejjemnější a nejkvalitnější. Díky tomu Merino vlna a produkty z ní vyrobené nekoušou a nedráždí citlivou pokožku. Ovčí vlna se řadí mezi jeden z nejstarších textilních materiálů, které mají i dnes své nezastupitelné místo v textilním průmyslu.
Vlna se dnes vyrábí ve více než 100 zemích na více než půl miliónu farmách, avšak domovem Merino vlny je bezpochyby Austrálie. Ovce se stříhají většinou jednou ročně a produkuje se zde cca 60% veškeré oděvní vlny a 90% jemné oděvní vlny.

Vlna je ceněna pro její výjimečné vlastnosti, které z ní činí špičkový textilní materiál. Přirozené zvlnění nejen chrání ovečky před živly, ale nabízí i pohodlnou textilii při všech teplotách.

Deky z Merino vlny EMI jsou 100% přírodní produkt a mají na lidský organismus blahodárné relaxační účinky. Odstraňují škodlivé kladně nabité ionty, které se podílejí na únavě a bolestech hlavy. Přikrývka z ovčí vlny EMI jemně masíruje všechna nervová zakončeníulevuje od bolesti a napětí. Pyšní se také antibakteriálními vlastnostmi. Zabraňuje vzniku a množení roztočů.       

Slyšeli jste už o samočisticí schopnosti vlny? Vysoký obsah lanolinu a proudící vzduch aktivují vlákna vlny k pohybu (smršťování a roztahování), čímž nečistoty vycházejí na povrch samy. Právě díky této vlastnosti není nutné deku často čistit. Stačí čerstvý vzduch a je to!

ovci_vlna_merino

Obnovitelný zdroj - přírodní vlákno je zodpovědný výběr

Na rozdíl od syntetických materiálů, které se vyrábějí z neobnovitelných zdrojů, je materiál použitý na výrobu dek 100% přírodní. Získáván je z australských oveček. Ovečky každý rok nepřetržitě produkují nové rouno, díky čemuž se ovčí vlna řadí mezi obnovitelný přírodní zdroj. Je to součást jejich biologické anatomie. Vlna se skládá z bílkoviny zvané keratin, který podobně jako lidské vlasy roste z folikulů uvnitř kůže. Díky dlouhé životnosti je dokonce vhodné vlnu recyklovat.

Biologicky rozložitelná

Na konci své životnosti se ovčí vlna vrací zpět do půdy, kde nastává přirozený rozklad. Kromě toho uvolňuje v této fázi do země cenné živiny. Průběh rozkladu vlny oproti syntetickým materiálům trvá velmi krátce. V mořském prostředí nepřispívá ke znečišťování a narušování ekosystému, neboť se biologicky odbourává. Nehromadí se na skládkách a v oceánech. Působením živých organismů, jako jsou houby a bakterie, je schopna rozkladu. Oproti tomu se syntetická vlákna biologicky nerozloží. Při zakopání do půdy se vlna stává přírodním hnojivem, které poskytuje živiny pro jiné organismy. Například vlněný koberec dokáže v půdě zvýšit výtěžek sušiny při růstu trávy z 24% na 82%.

Merino_deka_JULIET_140x200_cm_EMI

Bezpečná a zdravotně nezávadná

Je dokázáno, že ovčí vlna nezpůsobuje alergie a zároveň nepodporuje ani růst a množení bakterií. Ovčí rouno nepohlcuje prach z okolí. Prach sice zachytí, ale aktivně se ho zbavuje už v prvních vrstvách. Získává tak na hodnotě díky své antibakteriální a antialergické vlastnosti. Ideální volbou je proto i pro všechny alergiky, astmatiky či osoby s citlivou pokožkou.

Přirozeně prodyšná a odolná vůči zápachu

Vlněná vlákna jsou přirozeně prodyšná a aktivní. Reagují na změnu teploty těla a absorbují nadbytečnou páru, díky čemuž se budete cítit vždy komfortně. Vlna je také přírodně odolná proti zápachu. Jedinečná chemická struktura vlny totiž umožňuje absorbovat a aktivně uzamknout pachy. Samotný pot nemá žádný zápach, pokud však zůstane na pokožce, vlhké prostředí je ideální místo na množení bakterií. Přirozená prodyšnost vlny udržuje pokožku suchou.
Vlněné textilie jsou po používání méně zapáchající než textilie vyrobené z jiných přírodních nebo umělých vláken. Studie na Novém Zélandu, které se zúčastnilo 13 kvalifikovaných čichových odborníků, prokázala, že vlněné textilie si v průměru ponechaly o 66% méně tělesného pachu než polyesterové tkaniny, a o 28% méně pachu než bavlněné tkaniny.

prirodni_vlna

Dokonalý materiál pro kůži

Nedávný výzkum ukázal, že nošení textilií ze super jemné Merino vlny má velmi příznivý vliv na lidi trpící ekzémem. Výzkum prokázal, že nošením oděvů z ovčí vlny se výrazně zlepšuje závažnost a příznaky ekzémů. Rovněž se odvrátily i všechny mýty o tom, že je vlna pichlavá a svědí.

Další studie ukázala, že oblečení z jemné Merino vlny snížilo závažnost dětské mírné až střední formy atopické dermatitidy ve srovnání s bavlněným oblečením. Velmi jemná vlákna Merino vlny se totiž snadno ohýbají a jsou prodyšná, což způsobuje žádné nebo pouze minimální podráždění kůže.

Antialergická a antibakteriální

Na základě výzkumu financovaného společností Woolmark Company uznal mezinárodní certifikační orgán ASL povlečení, deky a přikrývky z Merino vlny jako výrobky vhodné pro alergiky a lidi trpící astmatem. Cílem ASL je pomoci vytvořit co nejzdravější interiér pro lidi s alergiemi a astmatem. ASL spolupracuje s různými organizacemi, skupinami pacientů, charitou i vládními orgány po celém světě.

Vysoce uznávaná skupina lékařů z celého světa přehodnotila 100 let staré studie, které tvrdí, že vlna způsobuje alergii. Závěrem jejich studie je fakt, že neexistují důvěryhodné důkazy o tom, že je vlna alergen. Pokud vlna způsobuje píchání nebo svědění, je to kvůli velkému průměru vláken.

Trvanlivá a odolná

Ovčí vlna a produkty z ní jsou velmi odolné a trvanlivé. Jedno samostatné vlákno lze ohýbat až 20 000krát a nenastane jeho poškození. Díky tomu jsou produkty zhotovené z Merina vlny odolné proti oděru, roztržení i poškození. Její jedinečné vlastnosti si tak můžete užívat roky v nezměněné kvalitě.

Léčivá

Všechny vlastnosti dek z ovčí vlny je předurčují také k léčivým vlivům na lidský organismus. Nedráždí citlivou pokožku, jsou výborná volba pro lidi trpící revmatickými, ekzémovými, alergickými i astmatickými nemocemi. Odstraňují škodlivé kladně nabité ionty, které se podílejí na únavě a bolestech hlavy. Přikrývky z ovčí vlny jemně masírují všechna nervová zakončení, ulevují od bolesti a napětí.

Merino_prikryvka_s_karovaym_vzorem

Výhody Merino deky WOOLLUX EMI:

  • Přírodní materiál 100% rozložitelný
  • Certifikát pravosti a dokonalé kvality Pure Merino Wool
  • Udržuje si svůj tvar
  • Mimořádně prodyšná
  • Vysoká absorpce vlhkosti
  • Termoregulace a aktivní reakce na změnu tělesné teploty
  • Přikrývka z ovčí vlny neelektrizuje a nelepí se na tělo
  • Nezachytává prachové částice
  • Samočisticí schopnost
  • Odolná vůči pokrčení
  • Odolná vůči zápachům
  • Antialergická a antibakteriální
  • Blahodárně působí na lidský organismus
  • Trvanlivá a odolná
  • Zdravotně nezávadná
  • Biologicky rozložitelná
  • Pomáhá při léčení ekzémových onemocnění
  • Ideální pro astmatiky i alergiky
  • Luxusní přírodní produkt

Deky_z_Merino_vlny_EMI_jsou_prirodni

Vlastnosti:

  • 100% merino vlna
  • rozměr: 140x200 cm
  • vyrobena v Itálii
  • dvouvrstvá
  • hustota: 1000 g/m²

Využití přikrývky z ovčího rouna

Merino deka má všestranné využití. Použít ji můžete jako klasickou deku, přikrývku během chladných zimních večerů či v létě na zahradě. Oceníte ji i jako náhradu klasické přikrývky. V neposlední řadě každý prostor zútulní.

Péče o deku z Merino vlny EMI

Při péči o deku z ovčí vlny se řiďte ošetřujícími symboly. Díky samočisticí schopnosti deky je nejvhodnější volbou takzvané suché čištění. Při tomto typu čištění se zabraňuje jakékoliv deformaci a znehodnocení materiálu. Vlna je specifický materiál s vlastnostmi jako antibakteriálnost, termoregulace i vysoká absorpce vody. Pro zachování všech kvalitativních vlastností Merino vlny nedoporučujeme praní výrobku. Deky Merino stačí nechat větrat na čerstvém vzduchu. Teplota vyšší než 30°C znehodnocuje výrobek. Kromě toho, díky vysoké savosti, když deka pohltí všechnu vodu, je mimořádně těžká. Následná manipulace s dekou a samotné schnutí je pak náročné. Možností je i suché čištění v čistírně. Deku nevystavujte teplotě vyšší než 30°C, protože prudká změna teploty deku znehodnotí. Zároveň, pokud na vlněná vlákna působí horká voda, ztrácejí na hodnotě a srazí se. Výrobek nesušte v sušičce a neperte v pračce. V dekách z ovčí vlny se neusazují ani nemnoží bakterie a roztoči, proto jednoduché větrání na čerstvém vzduchu zajistí tu nejlepší péči.

Věděli jste, že?

Profesor Gustav Jäger dokázal, že ovčí vlna je nejlepším prvkem při tepelné terapii. Jeho experiment spočíval v tom, že lidem oblékl kabáty ušité z ovčího rouna a následně je v zimě několik hodin převážel na saních. Závěrem jeho experimentu byl fakt, že lidé nepociťovali zimu a nevyskytlo se u nich žádné nachlazení či onemocnění. Tento fakt připsal právě výborným izolačním vlastnostem ovčí vlny a její jedinečné tepelné ochraně. Porézní struktura, plynulost a elasticita vlny udržují studený vzduch, kyselé a alkalické látky se v ní hromadí a dochází k jejich neutralizaci.

Jedinečné vlastnosti, precizní výroba a unikátní materiál dávají EMI dekám z Merino vlny punc luxusu a kvality, který by měl okusit každý. Pociťte na vlastní kůži osobitý přírodní materiál ovčí vlny. Je zárukou kvalitního a zdravého spánku i odpočinku. Věnujte tento mimořádný zážitek i svým nejdražším. Dárek z přírody, který potěší, vydrží a uchvátí.

Ean: 8586019488746

Datový list

Rozměr deky
140x200 cm
Materiál
Merino vlna
Barva
Krémová
Praní
Nedoporučujeme
Gramáž
500 g/m2
Složení
100% Merino vlna

Recenze produktů / Otázky a odpovědi

Průměrné hodnocení

0.0
0 Recenze
Vynikající 0
Dobré 0
Střední 0
Špatné 0
Hrozné 0

  • Recenze (0)
  • Otázky a odpovědi (0)
@COMMENT_AVATAR@

@CUSTOMER_NAME@

@AUTHOR_PROFILE@
@VERIFY_PURCHASE@
(@COMMENT_GRADE@)
@COMMENT_DATE@
@COMMENT_NO_APPROVE@

@COMMENT_TITLE@

@COMMENT_COMMENT@

@COMMENT_IMAGES@
@COMMENT_VIDEOS@
Je to užitečné? @COMMENT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENTS_NB@ Napište komentář

@COMMENT_TITLE@

@CUSTOMER_NAME@ @AUTHOR_PROFILE@
@COMMENT_DATE@
@COMMENT_NO_APPROVE@

@COMMENT_COMMENT@

Odpovědi @ANSWERS_NB@ Oblíbené @COMMENT_USEFUL_ADVICES@ Nelíbí se @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ Komentáře @COMMENTS_NB@
Napište odpověď Přidat komentář
@COMMENT_AVATAR@

@CUSTOMER_NAME@

@AUTHOR_PROFILE@ @COMMENT_ISO_COUNTRY@
@VERIFY_PURCHASE@
@COMMENT_DATE@
@COMMENT_NO_APPROVE@

@COMMENT_COMMENT@

@COMMENT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ @REPLIES_NB@ Odpověď
@TOTAL_USEFULNESS@
@COMMENT_COMMENT@

@CUSTOMER_NAME@

@AUTHOR_PROFILE@
@COMMENT_DATE@
@COMMENT_NO_APPROVE@
Přidat komentář @COMMENT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ @REPLIES_NB@
@COMMENT_AVATAR@

@CUSTOMER_NAME@

@AUTHOR_PROFILE@ @COMMENT_ISO_COUNTRY@
@VERIFY_PURCHASE@
@COMMENT_DATE@
@COMMENT_NO_APPROVE@

@COMMENT_COMMENT@

@COMMENT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ Odpověď

@COMMENT_COMMENT@

@CUSTOMER_NAME@

@AUTHOR_PROFILE@
@COMMENT_DATE@
@COMMENT_NO_APPROVE@
@COMMENT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ Odpověď

Mohlo by se vám také líbit

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt:

  • Skladem
    2 373 Kč

    Deka z Merino vlny Luna se vyznačuje výbornými termoregulačními vlastnostmi. Působí i proti ekzematickým onemocněním kůže. Je vhodná i pro alergiky. Díky jedinečným vlastnostem 100% přírodního materiálu vás v létě ochladí a v zimě zahřeje. Je antibakteriální, antialergická, dokonale prodyšná, trvanlivá a odolná.

  • Skladem
    300 Kč

    Solná lampa s dřevěným podstavcem z kvalitní himalájské soli z Pákistánských dolů. Solný kámen působí jako ionizátor vzduchu a tato ionizace se při rozsvícení lampy zesiluje. Hmotnost lampy je 2-4 kg.